Tricks & Clicker Hond

Wat is het?

Tricks & Clicker training is een leuke en ontspannende manier om met jouw hond aan het werk te gaan. Hierbij leer je de hond al dan niet met behulp van een clicker om zelf na te denken, dingen te gaan uitproberen en kan je hem leuke trucjes leren waar je dan de show mee steelt op het volgende familiefeest!

wat is een Clicker en waarom zou ik het gebruiken?

Een clicker is een klein voorwerp dat gemakkelijk in jouw hand past met één of meerdere drukknopjes erop die een ‘klik’-geluid maken. We gebruiken de clicker om aan te geven wanneer de hond iets goed doet. Dit kan zijn wanneer hij een oefening correct uitvoert maar ook wanneer hij – tijdens het aanleren van een bepaald commando – een stap in de juiste richting zet.

Waarom een clicker gebruiken wanneer je ook gewoon ‘flink zo’ kan zeggen? Met een clicker ben je vaak sneller en consequenter in jouw timing, waardoor het voor de hond duidelijker wordt en het voor jou makkelijker wordt hem verschillende zaken aan te leren.

Wel moet je eerst de clicker gaan aanleren door het klikgeluid éérst positief te associëren. Maar dit leg ik je allemaal uit tijdens de sessie.

!Let op: Tijdens een tricks & clicker sessie worden géén gedragsproblemen behandeld. Heeft je hond toch een gedragsprobleem maak dan een afspraak voor hondengedragstherapie.

Tricks

Tricks zijn alle oefeningen die jij leuk vindt om jouw hond aan te leren naast alle standaard commando’s zoals zit en liggen. Zo kunnen we hem bijvoorbeeld leren omrollen, pootje geven, high five, een rondje draaien, apporteren, iets vast houden, noem maar op…
Alles dat jij kan bedenken en jouw hond fysiek toe in staat is kunnen we hem gaan aanleren.

Foto door ©Paul Croes Photography

Moeilijkere oefeningen leren we natuurlijk in fases aan. De clicker is hierbij een handig hulpmiddel omdat je hierbij elke stap in de juiste richting kan gaan belonen en jouw hond zo kan motiveren om verder na te denken en dingen uit te proberen.

Ook kunnen we gaan werken met een targetstick. Eender welk lang – al dan niet uitschuifbaar – voorwerp met een rond uiteinde is hiervoor geschikt. Eerst leer je de hond het uiteinde van de stick aan te raken op commando. Dit vormt dan een mooie basis voor veel verschillende oefeningen, zoals bijvoorbeeld een ‘pirouette‘.

Target stick

Kortom is een tricks & clicker-sessie een uurtje fun tussen jou en jouw hond. Bovendien krijgt jouw hond meer zelfvertrouwen doordat hij tijdens deze training aangespoord wordt om zelf op zoek te gaan naar wat je van hem verwacht en jij hem bij elke stap meer aanmoedigt en motiveert.

Tijdens de sessie krijg je van mij constante feedback zodat er zowel bij jou als bij jouw hond geen frustratie ontstaat en jullie mekaar begrijpen. Je krijgt de mogelijkheid om zelf te bepalen wat je jouw hond wil aanleren. Als je niet weet waar te beginnen zal ik je natuurlijk wel wat inspiratie geven indien nodig. Heb je achteraf nog vragen of waren er onduidelijkheden mag je me natuurlijk altijd nog bellen of mailen.

TARIEVEN
  • Tricks & Clicker                                                       –                      € 50 voor 1 uur