Puppytraining & socialisatie

Een goede start

Een pup in huis. Ze zijn toch o zo schattig. Helaas komt er toch veel meer bij kijken dan meestal gedacht. Ze moeten zindelijk gemaakt worden, kunnen spullen kapot beginnen bijten, moet geleerd worden alleen te blijven, enzovoort. Ook gaat de pup door verschillende fases vooraleer hij een volwassen hond wordt.

Een goede opvoeding van de pup is een goede basis voor een stabiele volwassen hond zonder probleemgedrag. Dit wil zeggen dat we al tijdens de hond zijn puppytijd bepaalde beslissingen gaan moeten maken voor zijn latere leven. Bijvoorbeeld: Wil je dat de hond niet op de zetel mag? Zorg er dan voor dat hij dit ook niet mag wanneer hij puppy is. Veel mensen laten de pup wel op de zetel, maar de volwassen hond niet meer. Voor de hond is er geen verschil, je gaat hem eerst aanleren dat iets mag en achteraf moet je het weer afleren. Maak het jezelf niet te moeilijk.
Iets aanleren is veel gemakkelijker dan iets afleren
.

Socialisatie

Een goede socialisatie bij de pup is cruciaal om later een stabiele volwassen hond te verkrijgen. Tijdens de socialisatie ga je de hond verschillende zaken aanbieden. Je gaat hem kennis laten maken met verschillende prikkels. Dit kan gaan om verschillende ondergronden, voorwerpen, geluiden, geuren, situaties, locaties, andere honden, kinderen, andere dieren, …

Alles wat je hond in zijn volwassen leven ook zal tegen komen en mee om zal moeten kunnen gaan. Je doet dit natuurlijk wel gedoseerd. Je gaat hem niet in één dag naar de markt nemen, naar de dierenarts en naar een kinderfeestje, dat is te veel van het goede. Je doseert de prikkels voor jouw pup en leert hem aan dat veel spannende situaties eigenlijk niet zo spannend zijn.
Zo krijg je een zelfzekere hond.

Het is interessant om, nog voor dat de pup echt naar de dierenarts moet voor zijn inentingen, al eens met hem naar daar te gaan. Zo maak je hem al gewend aan de ruimte en de dierenarts zelf en kan je deze ruimte en persoon positief gaan associëren. Dit maakt het makkelijker voor jou en jouw pup wanneer je daadwerkelijk bij de dierenarts moet zijn. Ik kan je hier ook bij begeleiden, zo weet je zeker dat de juiste associaties gelegd worden.

privé Puppytraining

De eerste focus bij het aanschaffen van een pup is natuurlijk een goede opvoeding en een goede socialisatie. Echter kan je hem ook al verschillende basiscommando’s gaan aanleren. Zoals bijvoorbeeld zit, liggen, hier komen, volgen, enzovoort. Ik werk op basis van positieve training, met beloningen, zonder fysieke straffen, slipkettingen of gentle leaders. Dit zorgt ook voor een gezondere hond en een betere band en begrip tussen jou en jouw pup.

Tijdens de privé training met jouw pup krijgt je constante feedback, zodat er zowel bij jou als bij jouw pup geen frustratie ontstaat en jullie mekaar blijven begrijpen. Na de sessie krijg je ook een in detail uitgelegd trainingsschema op papier of via mail. Moesten er achteraf nog onduidelijkheden of vragen zijn kan je me altijd bellen of mailen, natuurlijk ook voor een vervolgsessie.

TARIEVEN
  • Puppytraining & Socialisatie                                               –                     € 50 voor 1 uur
  • Dierenartstraining                                                                     –                    € 30 voor 30 min