Hondenfitness

Waarom hondenfitness?

Hondenfitness is een hondensport waarbij we de hond gaan leren om zijn spieren op een juiste manier te gebruiken. Dit zorgt dan voor een goede spierontwikkeling en behoud van de spiermassa. Je verbeter zijn evenwicht en motoriek. Ook ga je het gewicht optimaliseren en voorkom je blessures. Daarnaast krijgt de hond een betere conditie en meer zelfvertrouwen.

!Let op: Tijdens een sessie worden géén gedragsproblemen behandeld. Heeft je hond toch een gedragsprobleem maak dan een afspraak voor hondengedragstherapie.

Het is toegankelijk voor alle leeftijden, zelfs voor puppy’s en senioren en ook voor revaliderende honden, mits toestemming van de dierenarts. Ook honden die al een andere hondensport doen, zoals bijvoorbeeld agility of canicross, hebben baat bij hondenfitness. Zo  onderhouden ze hun fysiek en ze kunnen hierdoor ook beter presteren met minder kans op blessures.

Wat is hondenfitness?

We werken met jouw hond op verschillende toestellen en met specifieke oefeningen om de balans en spierkracht van jouw hond te versterken. De hond wordt hierdoor meer bewust van zijn lichaam, dit gaat zijn zelfvertrouwen verhogen. Door samen te werken ga je ook een sterkere band krijgen met jouw hond. Waardoor hij in de toekomst nog meer op jou gericht zal zijn.

Met deze oefening versterkt Hugo de spieren in zijn achterhand.

Binnen de hondenfitness zijn er 3 categorieën: Coördinatie, Balans & Gymnastiek.

Tijdens een les hondenfitness staat het juist uitvoeren van de oefeningen en de veiligheid voorop. We bouwen de oefeningen altijd rustig op, op het niveau van jouw hond. Moesten er achteraf nog onduidelijkheden of vragen zijn kan je me altijd bellen of mailen.

TARIEVEN
  • Hondenfitness                                                              –                      € 50 voor 1 uur