Paard

Paarden, het zijn majestueuze dieren. Ze zijn groot, sterk en sierlijk. We rijden erop in verschillende sportdisciplines, gebruiken ze voor de koets en vroeger werden ze voornamelijk gebruikt als hulp bij de landbouw.

Toch gaat er een heel proces aan vooraf, omdat ze zo groot zijn, hebben ze veel tijd nodig om volgroeid te geraken en dat geeft ons de tijd om ze alles aan te leren wat wij hen willen leren.

Grondwerk

Grondwerk is het werken met je paard, wanneer jij zelf met jouw twee voeten op de grond, naast het paard staat. Het is cruciaal om jouw paard verschillende zaken aan te leren. Het is nuttig om problemen zowel op als naast het paard te voorkomen en op te lossen.

Zo kunnen we bijvoorbeeld bepaalde oefeningen doen waarbij we het paard voorbereiden op het trailerladen, zonder dat we effectief een trailer gebruiken. We gaan als het ware het trailerladen opsplitsen in verschillende onderdelen, de smalle doorgang, de vreemde ondergrond, enzovoort.

Ook kunnen we met verschillende grondwerkoefeningen het leiderschap gaan bepalen. Zo is de oefening ‘loswerken’ een hele nuttige oefening, want: Wie beweegt bepaalt. Als jij de benen van het paard kan bewegen dan ben jij de leider.

Er zijn ook verschillende grondwerkoefeningen waarbij wij het paard bewuster laten worden van zijn lichaam en waar hij zijn benen plaatst. Zo kunnen we een L-Shape oefening doen of een soort ‘mikado’ maken met een hoop cavalleti.

L-shape oefening: Eerst leidt je het paard er voorwaarts door en daarna achterwaarts.

Tijdens deze oefening moet het paard heel bewust zijn hoeven neerzetten.

Tijdens de sessie krijg je van mij constante feedback zodat er zowel bij jou als bij jouw paard geen frustratie ontstaat en jullie mekaar begrijpen. Je krijgt de mogelijkheid om zelf te bepalen wat je jouw paard wil aanleren. Als je niet weet waar te beginnen zal ik je natuurlijk wel wat inspiratie geven indien nodig. Heb je achteraf nog vragen of waren er onduidelijkheden mag je me natuurlijk altijd nog bellen of mailen.

Tarieven

Training                                              –                      € 70 voor 1 uur