Privé training hond

Waarom privé training?

Één op één is het altijd makkelijker om iets aan te leren dan in groep, zoals bijvoorbeeld op de hondenschool. Alle aandacht is op jou en jouw hond gevestigd. Je kan voortdurend vragen stellen en je krijgt heel de tijd feedback op wat je doet. Ook ben jij degene die bepaalt waar je de focus op wil leggen. Jij kiest wat je wil leren en ik stel al mijn kennis ter beschikking.

Hoe gaat een training in zijn werk?

Privé training met je hond wordt volledig bepaald door wat jij verwacht of graag wil dat jouw hond kan. We werken altijd op het niveau van jou en jouw hond. Wanneer ik met jullie aan de slag ga, ga ik eerst op zoek naar wat jouw hond motiveert. Is hij/zij gemotiveerd door voedsel (bv. een lekker hondensnoepje), eerder door spel (bv. een balletje gooien) of is hij/zij met een aai of een knuffel als beloning ook tevreden? Daarna leer ik jou bepaalde trainingstechnieken aan, die jij dan samen met jouw hond gaat beginnen oefenen. Ik stuur bij waar nodig, tot dat ik zie dat jij hiermee thuis alleen verder aan de slag kan.

Thema’s die kunnen aangehaald worden zijn:

  • Basiscommando’s bv. zit, liggen, blijf, naast je lopen, …
  • Wandelen zonder trekken
  • Altijd hier komen
  • Trucjes zoals bv. pootje, high five, omrollen, apporteren, … (Specifiek hierin geïnteresseerd? Misschien is Tricks & Clicker dan interessant voor jou.)

In Principe alles dat je kan bedenken om je hond aan te leren, zolang het realistisch blijft zal ik mijn best doen om samen met jouw en je hond het voor mekaar te krijgen.

Foto door ©Paul Croes Photography

De snelheid waarmee jouw hond leert en jij de trainingstechnieken onder de knie krijgt bepaalt hoeveel zaken we kunnen behandelen tijdens één sessie.

De trainingssessies gaan door bij jouw thuis of op een openbaar terrein.

!Let op: Tijdens een privé training sessie worden géén gedragsproblemen behandeld. Heeft je hond toch een gedragsprobleem maak dan een afspraak voor hondengedragstherapie.

OPVOLGING

Na een sessie krijg je ook altijd een in detail uitgelegd trainingsschema op papier of via mail. Moesten er achteraf nog onduidelijkheden zijn kan je me altijd bellen of mailen.
Wil je nog verder bouwen aan de training met je hond, wil je nog nieuwe commando’s aanleren en weet je niet waar te beginnen of heb je na één sessie toch nog behoefte aan wat meer hulp of sturing kan je altijd een vervolgafspraak inplannen.

TARIEVEN
  • Privé training                                                         –                      € 50 voor 1 uur

Fotograaf onderste foto: ©Paul Croes Photography